Auto huren Charleroi

Auto huren Charleroi is zich er van bewust dat een roadtrip waar ook ter wereld een avontuur is wat uw leven lang als een mooie herinnering moet blijven, zelfs al krijgt u autopech onderweg. Van een eersteklas klantenservice tot aan met grote zorgvuldigheid uitgezochte autoverhuurders doet Auto huren Charleroi  er alles aan om uw wereldwijde autohuur zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen.  Ons team doet al meer dan 25 jaar altijd alles voor onze klanten door middel van totale transparantie en hoge kwaliteit service. Auto europe is mede hierdoor de wereldwijde marktleider geworden in de autoverhuurbranche.

Auto huren Charleroi

Auto huren Charleroi overzicht

Expedia.be

De geschiedenis van Auto huren Charleroi reikt terug tot de Romeinse tijd en hoewel je daar niet veel meer van terugziet in deze bedrijvige stad, zijn er toch enkele interessante bezienswaardigheden. Het mijnbouw- en industriemuseum Bois du Cazier is gewijd aan het industriële erfgoed waar Charleroi om bekendstaat en voor kunstliefhebbers is er onder meer het Musée des Beaux-Arts. Huur online een auto om ook leuke dagtochten te kunnen maken in de omgeving, bijvoorbeeld naar Châtelet, waar Magritte opgroeide, of naar Binche met zijn historisch stadsmuur en belfort. Verspreid over de stad tref je diverse autoverhuurbedrijven aan waarbij je via onze site een model kunt reserveren, onder andere bij het Centraal Station. Voer de huurperiode in en zoek simpelweg naar ‘Charleroi’ om de mogelijkheden te bekijken. Je kunt ook zoeken welke auto’s beschikbaar zijn op de luchthaven van Charleroi door ‘CRL-Brussel Zuid Charleroi’ in te vullen. Daar kun je bij alle verhuurders je auto ophalen of retourneren bij de terminal, wat natuurlijk ideaal is in combinatie met een vlucht. Aangezien de afstand tot Zaventem ook klein is, kun je zelfs overwegen daar een auto op te halen en/of terug te brengen. In dat geval gebruik je de luchthavencode ‘BRU’ in je zoekopdracht. Op al deze locaties werken we met gerenommeerde autoverhuurders die gezamenlijk een gevarieerd aanbod hebben. Of je nu alleen reist en genoeg hebt aan een goedkope mini of een premium model zoekt om van je rijervaring een genot te maken, het kan allemaal. De meeste modellen zijn uitgerust met airconditioning. Handige extra’s, zoals een navigatiesysteem, zijn op verzoek verkrijgbaar. Bij alle getoonde modellen staat het aantal deuren en zitplekken aangeduid en wordt aangegeven of er een limiet van toepassing is op het aantal kilometers dat je mag rijden. Om het je gemakkelijk te maken kun je de zoekresultaten ook sorteren op prijs, want uiteindelijk is dat toch een van de belangrijkste factoren!

Avis.be/huren-bij-avis

Brussels South Charleroi Airport – Auto huren Charleroi op maat. Wij maken autohuur gemakkelijk omdat we weten dat u niet kunt wachten om de vrijheid van de weg te voelen en uw reis te beginnen. Waar de reis ook naartoe gaat, de sleutel ligt voor u klaar om de wereld te verkennen.Bij Avis staat uw huurauto al op u te wachten als u aankomt. Of u nu op zoek bent naar een leuke, kleine auto voor een uitstapje in de stad, een elegante sedan voor een zakenreis of bruiloft, of een ruime peoplecarrier voor een gezinsvakantie: de perfecte auto staat voor u klaar.

Klanten die regelmatig bij ons huren, krijgen upgrades – en gratis extra dagen – door zich aan te melden voor de loyaliteitsvoordelen van Avis Preferred. Kies eenvoudigweg een datum en tijdstip, en wij zorgen dat uw huurauto gereed is.

 


 

Waarom een auto huren?

70% van de Belgen huurt weleens een auto op reis om zich flexibeler te kunnen verplaatsen. Handig, maar wie de kleine lettertjes vergeet te lezen geeft daar snel meer geld aan uit dan de bedoeling was. Autohuurspecialist Sunny Cars deelt enkele handige tips om te besparen om de eindafrekening van die huurauto.

1. Hou rekening met de ophaal- en inlevertijden

Heb je al gehoord van de 24-uursregel? Als je de auto een uurtje te laat inlevert, kan dat je een extra dag autohuur kosten. Zorg er dus zeker voor dat je rekening houdt met je gewenste ophaal- en inlevertijden als je je reis plant.

2. Kijk wat verder dan de luchthaven

Als je op het vliegveld landt, wil je graag zonder veel gedoe in je huurauto stappen en genieten van je vakantie. Toch kun je soms met een korte, extra rit in een shuttlebus veel besparen. Sommige verhuurders hebben namelijk geen duur kantoor op de luchthaven, maar zijn op enkele kilometers gesitueerd en werken daarom met een alternatieve shuttle service. Met tien minuutjes extra, heb je dus in veel gevallen wat meer budget over om aan je vakantie te spenderen.

3. Reserveer op tijd

Net als bij vliegtickets stijgen de prijzen van huurauto’s naargelang je vakantieperiode dichterbij komt. Zodra een groot deel van het aanbod van de verhuurder gereserveerd is, gaan de huurprijzen de hoogte in. Zeker als je een voorkeur hebt voor een bepaald type auto, budget of leuke snufjes kan het hoe later hoe moeilijker worden om je wensen te vervullen. Reserveer dus op tijd.
4. Boek een tweede bestuurder op voorhand

Ter plekke een tweede bestuurder toevoegen aan je huurcontract, kan soms duurder uitkomen dan wanneer je dat op voorhand regelt. Boek dus thuis al je extra bestuurder bij. Soms is een tweede bestuurder bij de prijs inbegrepen, maar vergeet niet dat die ook altijd het huurcontract moet ondertekenen om verzekerd te zijn.
5. Denk aan one way-kosten

Als je een roadtrip wil maken, kan het handig zijn om je huurauto op een andere locatie in te leveren dan waar je hem ophaalde. Dikwijls betaal je daar extra kosten voor, maar die lopen nogal uiteen. Soms is het zelfs zo dat een goedkope auto hogere one way-kosten heeft dan een duurder exemplaar. Ga dus zeker na wat jou het voordeligst uitkomt.
6. Stem je auto af op de route

Afhankelijk van je parcours, is een grotere auto soms voordeliger dan een kleiner exemplaar. In de bergen zorgt een krachtige motor er namelijk voor dat je een stuk zuiniger rijdt en dat je aan het eind van je roadtrip minder aan benzine hebt betaald maar wel in een grotere auto hebt gereden.
7. Neem zelf een GPS mee

Voor een lange tijd een GPS huren kan best kostelijk zijn, maar een navigatiesysteem is natuurlijk onmisbaar op reis. Neem daarom gewoon je eigen GPS mee of download een van de vele navigatieapps op je smartphone. Denk ook zeker aan je oplader.
8. Kies voor een gunstige tankregeling

Sommige autoverhuurders kiezen ervoor om klanten te laten bijbetalen voor een tankbeurt na afloop van de huurperiode. De servicekosten zorgen ervoor dat die regeling voor huurders dikwijls duurder uitkomt. Een full-paid of een vol-vol regeling is dan een betere optie, waarbij je de auto met een volle tank krijgt en ook zo weer inlevert. Vergeet met andere woorden dus niet te controleren welke tankregeling er van toepassing is.
9. Check op voorhand de waarborg en huurvoorwaarden

In vele gevallen loopt de waarborg van een huurauto flink op. Wanneer die waarborg geblokkeerd wordt op je kredietkaart, kan dat soms even slikken zijn. Vergelijk daarom de huurvoorwaarden van verschillende auto’s die jou interesseren.
10. Schade opmeten

Om discussies en boetes over schade achteraf te vermijden, kan je op voorhand bij het ophalen foto’s nemen van de wagen en waar die al schade heeft opgelopen. Laat het verhuurkantoor die schade vastleggen en ook ondertekenen, zodat er achteraf geen discussie mogelijk is.

Luchthavenvervoer charleroi